Levélkihordásból kénytelen eltartani magát Galkó Balázs

2024.06.24. 05:50
Galkó Balázs színész nemrég balesetet szenvedett, eltörte a karját gyomlálás közben. A sérülés nagyon megnehezíti az életét, ám ennek ellenére kénytelen továbbra is dolgozni, mivel csekély nyugdíjából nem élne meg.

Galkó Balázs alig több mint egy hete egy sámlin ülve gyomlált az albérlete kertjében, amikor a hokedli megrogyott alatta, és mielőtt bármit tehetett volna, elvesztette az egyensúlyát, a földre zuhant, a keze nekicsapódott egy ágyásszéli betonnak, és azonnal el is tört – írja a Blikk.

Most a bal karja gipszben van, és kénytelen egy kézzel ellátni magát.

Most látom csak igazán, hogy bizonyos feladatokat mennyire nehéz egy kézzel elvégezni, már egy nadrág felvétele is gondot okoz, de egy inget begombolni szinte lehetetlen kihívás

– mondta.

Galkó Balázs egy közös képviselettel foglalkozó cégnél kapott állást, ahol többek közt feladatai közé tartozik a levelek kézbesítése is, amit szerencsére továbbra is el tud végezni, és közben azzal szórakoztatja magát, hogy verseket szaval.

Annak ellenére, hogy dolgozik, továbbra is súlyos anyagi problémái vannak, a nyugdíja csupán 120 ezer forint, és a színházban sincs munka a nyári időszakban, így az onnan származó bevétele teljesen kiesik.

Így a nyugdíjamból, illetve az itt kapott fizetésemből kell megélnem, de sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy a két kisebbik gyermekemnek, illetve az édesanyjuknak valamiféle segítséget tudjak adni

– jegyezte meg. Hozzátette, hogy nagyjából háromszor ennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy mindent biztosítani tudjon saját magának és a családjának. Próbálja ugyan keresni a lehetőségeket, egyik barátját is felkereste nemrég egy kapolcsi fellépéssel kapcsolatban, de ez végül sajnos nem jött össze.

A sok nehézség mellett egy örömhírt is megosztott.

Hazám-díjat kapok majd, ami hatalmas elismerés számomra. Úgy vélem, ennél kedvesebb, civilebb díj jelenleg nincsen Magyarországon, ennek sem politikához, sem pedig pénzhez nincsen köze

– mesélte a színész.