2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Zajlik az aratás, figyelmet kér az autósoktól az agrárminiszter

2024.06.26. 09:34
Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

A nyári betakarítási munkálatok miatt az autósok gyakran találkozhatnak mezőgazdasági munkagépekkel, ami nagyobb figyelmet igényel a közlekedésben résztvevőktől – mondta Nagy István.

„A balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében tanúsítsunk fokozott türelmet a kombájnokkal, valamint a traktorokkal, szállítójárművekkel szemben, és ezeket észlelve óvatosabban közlekedjünk” – fogalmazott a miniszter, majd kihangsúlyozta, hogy az alacsony sebességgel haladó mezőgazdasági gépek mögött feltorlódhat a forgalom, de a nagyobb sebességgel haladó járművek vezetői csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságosan kivitelezhető és a befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható.

A nagy méretű gépeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel érdemes megközelíteni, felkészülve az esetleges irányváltoztatásra – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter arra számít, hogy az idei időjárás következtében a nyári betakarítási munkálatok a szokásosnál sokkal előbb befejeződhetnek. Fontos ugyanakkor, hogy a földekről a termények minél hamarabb érjék el a célállomásaikat – hangsúlyozta az agrártárca vezetője az MTI szerint.