2024. június 30. 18:00
Anglia 2
Szlovákia 1
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Georgia 0

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki, zivatar és felhőszakadás is várható

2024.06.28. 06:09
Pénteken nagyrészt felhős, csapadékos lesz az időjárás. A HungaroMet az egész ország területére figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. Hevesebb esőre lehet számítani Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A nappali csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, a déli óráktól a záporok és zivatarok száma is megnő.

A legkevesebb csapadék az ország nyugati, délnyugat-dunántúli részén várható. De estére már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű – számolt be a HungaroMet. A meteorológusok az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt.

Valamint felhőszakadásra figyelmeztetnek Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Hozzátették: a zivatarokat 1-2 centiméter átmérőjű jégeső is kísérheti. 

Három vármegyében kettes fokú, narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben felhőszakadás miatt. Intenzív, 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. 

Fülledt, meleg időre számíthatunk 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írja, pénteken nem lesz front felettünk, de fülledt, meleg időre számíthatunk. A meleg és a levegő magas nedvességtartalma miatt pedig szív- és keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, légzési nehézségek, gyakoribb rosszullétek jelentkezhetnek. Ugyanakkor nő a trombózis és az infarktusok valószínűsége is.

Ezen a napon felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. Emellett sokkal fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, romlik az alvásminőség, illetve a fejfájás és a migrén is gyakoribbá válhat. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras