2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Kíméletlen hőség váltja a csapadékos időjárást hétvégén

2024.06.29. 09:28
Hétvégén az ország nagy részén 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, három megyében viszont a 27 fokot is meghaladhatja. Szombatra a hőség miatt tizenkilenc vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok.

Szombaton Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegyében, vasárnap pedig az északkeleti területek kivételével az ország nagy részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé – számolt be a HungaroMet szombati veszélyjelzésében.

A meteorológiai szolgálat szombatra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegye területére, a három vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kivételével máshol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet.

Vasárnapra Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére elsőfokú, az ország többi részére másodfokú figyelmeztetés van kiadva a várhatóan magas középhőmérséklet miatt.

Hétfőn Békés vármegyében haladja majd meg a napi középhőmérséklet a 27 fokot. Több helyen pedig zivatarok is kialakulhatnak. Egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki erre a napra zivatar miatt Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyére. 

A HungaroMet azt tanácsolja, óvjuk bőrünket a káros ultraibolya sugarak ellen, és lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a tűző napon. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras