Volt, hogy 3-4 embert vittek el a rendőrök naponta – ilyen egy belvárosi drogbarlang

A bulinegyed Dob utcájában lévő 21 lakásos társasház mizériájáról már előző cikkünkben bővebben beszámoltunk. A környék airbnbíztetése miatt számos kapukód nyilvánossá vált, ezzel szabad bejárást biztosítva a kelletlen látogatóknak, prostitúciónak, drogfogyasztásnak a házak közös helyiségeiben.

Cikkünk megjelenése után körülbelül 15 perccel a kódok lekerültek az internetről. Szikszai úr, a ház egyik régi lakója mesélt stábunknak a környék problémáiról és élhetetlen körülményeiről, valamint megmutatta azt a pincét is, ahol eddig napi szinten folyt prostitúcióval vagy nehézdrog-fogyasztással kapcsolatos élet. Szerinte a bulinegyed 2013 óta tartó terjeszkedése már szinte teljesen kiszorította a magyar lakókat a városrészből, a megmaradtaknak pedig aligha marad más esélye, mint költözni. Elmondása szerint már egy olyan vállalhatatlan turistaréteget vonz, amely a környéken élőket ellehetetleníti egy emberi élettől.

Stábunk érkezésekor éppen két ingatlant vásárolt fel egy külföldi vállalkozó kiadás céljából, és készen állt tőlünk is megvenni a maradékot, ha esetleg maradt még a házban.