2024. július 5. 18:00
Spanyolország 2
Németország 1
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Franciaország 0

Nemcsak pénzt és ékszereket, hanem fogfehérítő készletet is lopott a betörő

2024.07.03. 11:11
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott egy betörő ellen, aki 2 hónap leforgása alatt több ingatlant is kifosztott Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint egy 57 éves férfi 2022 októberében és novemberében kilenc, túlnyomórészt XVI. kerületi – emellett egy IX. és egy XIV. kerületi – lakásba és házba tört be vagy próbált meg betörni. 

A vádlott készpénzt, ékszereket, mobiltelefont, sportcipőt is zsákmányolt, de volt, hogy fogfehérítő készletet vitt el.

Az egyik helyről ellopott, sérült arany nyakláncot a férfi odaadta az akkori élettársának, az ügy másik vádlottjának. A nő az ékszert – tudva, hogy az lopott – egy XI. kerületi üzletbe beadta javításra, majd miután társát a rendőrség elfogta, elzálogosította a nyakláncot.

Az ügyben 10 sértett szenvedett összesen 2 millió forintot meghaladó lopási és rongálási kárt. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások bűntettével és vétségével, valamint azok kísérletével, a nőt – az orgazdai magatartása miatt – pénzmosás bűntettével vádolja.

A kerületi ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés, a nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.