Döglesztő hőséggel vicsorog ránk a szerda, kiadták a figyelmeztetést

2024.07.10. 05:47
Szerdán sok napsütés és forróság mellett gomoly- és fátyolfelhőzet, valamint zivatarok is várhatók. Mérsékelt délkeleti, keleti irányú széllel kell számolnunk, ám a zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul – írja a HungaroMet.

Zivatar kialakulásának lehetősége miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki 16 megyére, 29 fok fölötti középhőmérséklet miatt a legmagasabb, piros figyelmeztetés lesz érvényben

  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Békés,
  • Csongrád-Csanád,
  • Somogy
  • és Tolna vármegyékben.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán sem érkezik front, de a meleg egyre jobban terheli a szervezetet. Migrén, fejfájás, keringési problémák, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és bágyadtság egyaránt előfordulhat.

Alvásproblémák jelentkezhetnek, emiatt kialvatlanok lehetünk. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. Zápor, zivatar környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras