Az M3-as autópályán mentett életet az Országos Mentőszolgálat

2024.07.12. 15:14
A közelmúltban történt az a baleset az M3-as autópályán, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, ahova jelentős erőket kellett mozgósítania az Országos Mentőszolgálatnak. Az életmentésre végül az autópályán került sor.

Az M3-as autópályán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében nemrégiben baleset történt, amelyben egy kamion és egy kisteherautó ütközött. Többen azonnal megálltak, hogy segítséget nyújtsanak a sérülteknek, majd hívták a mentőket –tette közzé a Facebookon  az az Országos Mentőszolgálat. 

A mentéshez többek között esetkocsit és mentőhelikoptert is riasztani és mozgósítani kellett.

A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai két könnyű sérült mellett egy, már nem lélegző férfit is elláttak. Az emelt szintű újraélesztést azonnal megkezdték, amely az időben érkező segítségnek köszönhetően hamarosan sikerrel járt.

 A férfit stabil állapotban, légi úton vitték kórházba, ahol számos műtéten esett át. A további sérülteket is stabil állapotban juttatták kórházba a mentők.

Ahogy az Index már korábban megírta, a  napokban egy hasonló gyors beavatkozást igénylő eset is történt, amikor 60 év körüli férfi összeesett egy Veszprém vármegyei strandon. A strandon dolgozó vízi mentő azonnal a férfi segítségére sietett, és megkezdte az újraélesztését. A szemtanúk értesítették a mentőket, és még a kiérkezése előtt visszatért a férfi légzése.