Rendszeresen bántalmazta férjét és gyermekeit egy nő

2024.07.12. 10:32
Egyik alkalommal a gyermekjóléti esetmenedzser és a gyermekei jelenlétében ütötte meg férjét az a kisbéri nő, akinek sorsa hamarosan a Komáromi Járásbíróság előtt dől el, miután házastársát és gyermekeit is rendszeresen bántalmazta.

Kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a férjét és a gyermekeit rendszeresen bántalmazta – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a nő 2021 júniusa és októbere között a kisbéri lakóhelyükön naponta veszekedést kezdeményezett férjével, akit rendszeresen bántalmazott, kiabált vele, ököllel és tenyérrel ütlegelte, lökdöste, fellökte vagy megrúgta. Olyan is előfordult, hogy sütőedényt vágott hozzá. A nő két kiskorú gyermeke többször jelen volt édesapjuk bántalmazásakor.

A nő 2021. augusztus 11-én a gyermekjóléti esetmenedzser és gyermekei jelenlétében ütötte meg férjét. A nő kiabált, kijelentette, hogy „inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, mint hogy az apjuk nevelje őket”. 2021. október 25-én újabb erőszakos esetre került sor, amikor a nő a gyermekek jelenlétében kiabált férjével, leköpte őt, a haját meghúzta, legalább négyszer megütötte, emiatt a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A nő kiskorú gyermekeivel is agresszíven beszélt, veszekedett velük, és számos alkalommal megütötte vagy megrúgta őket. Az egyik vita közben egy üveg hamutartót vágott az egyik gyermekéhez, eközben a hamutartó eltörött, és emiatt egy üvegszilánk állt a sértett térdébe, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a nő az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, őt a Komáromi Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartalmára rendelje el a pártfogó felügyeletét, tiltsa el bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozna, továbbá a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát szüntesse meg.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.