Már Magyar Péter is békemissziózik, folytatta útját Ukrajnában

2024.07.12. 09:25
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke arról számolt be, hogy folytatja útját Ukrajnában, ezúttal Kárpátalja felé halad.

Mint korábban írtuk, Magyar Péter szerdán indult el ukrajnai útjára, és aznap éjjel érkezett meg Kijevbe. Az ukrán fővárosban találkozott az oroszok által lebombázott gyermekkórház igazgatójával, valamint humanitárius segélyt adott át.

A Tisza Párt alelnöke péntek reggel egy újabb poszttal jelentkezett. „Útban Ungvárra, Munkácsra és Beregszászra” – írta, majd (Orbán Viktor szóhasználatát átvéve) – „békemissziónak” nevezte a saját útját, és köszönetet mondott az ebben segítőknek.

„Mindössze nyolc óra alatt sok ezer felajánlás érkezett, amit sikeresen eljuttattunk a háború sújtotta területre, megsegítve megannyi családot és gyermeket. Ebből is látszik, hogy Magyarország ha összefog, akkor támaszt és megkérdőjelezhetetlen segítség tud nyújtani a bajba jutott embereknek. Újfent bebizonyítottuk, hogy mindenre képesek vagyunk, ha összefogunk és segítjük egymást. Külön köszönet a több mint 15.000 rendszerváltó tagsággal rendelkező magyar embernek és egyéni támogatónak, akik nélkül nem tudnánk ilyen és hasonló ügyeket, missziókat képviselni és véghezvinni” – írta Magyar Péter, majd hozzátette: 

Köszönünk minden támogatást és jó szót, amit kaptunk Tőletek az elmúlt napokban is. A Ti segítségetekkel megyünk tovább és folytatjuk. Hiszem, hogy egy jobb és igazságosabb országot fogunk közösen építeni, amely szolidáris a bajbajutottakkal otthon és a nagyvilágban. A magyar népre tegnap büszke lehetett Európa. 

„Köszönöm Nektek, Magyarország mindenek előtt!” – zárta posztját. 

Az orosz–ukrán háború fejleményeit pénteken is percről percre követjük ebben a cikkünkben.