A fogyasztóvédelemhez fordul a DK, amiért a Coca-Cola kispórolja a narancsot a Fantából

2024.07.15. 15:06
A Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul a Demokratikus Koalíció (DK), amiért a Coca-Cola kispórolja a narancsot a Fantából – számolt be a párt hétfői közleményében.

A fogyasztóvédelemhez fordul a Demokratikus Koalíció (DK), amiért a Magyarországon forgalmazott Fantában kevesebb narancslé van, mint más a országokban kapható üdítőkben. 

„Már a Coca-Cola is elismerte, hogy a Magyarországon kapható Fantában fele annyi narancslé sincs, mint az olaszországiban, emellett az üdítő címkéjén is jól látszik, hogy a magyar változatban 5 százaléknyi, míg az olaszban 12 százaléknyi narancslé van az italban, amely komoly minőségbeli különbséget eredményez” – magyarázza közleményében a DK.

A cég szerint ez a helyi szabályozásoktól és a helyben kapható hasonló termékektől függ, a DK viszont a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul az ügyben.

Hogy lehet az, hogy a magyar szabályok megengedik a multicégeknek a magyarokon való nyerészkedést, jelen esetben a narancslé kispórolását egy narancsos termékből? Mi sem érünk kevesebbet Európa többi népétől, nekünk is jár ugyanaz a minőség, mint másoknak!

– fogalmaztak a közlemény végén.