Elszabadult egy lángoló autó az M0-ás autóúton

2024.07.15. 18:18
Két veszélyes tűzeset is történt nemrég az M0-ás autóúton. Az egyik alkalommal egy lángoló autó keltett riadalmat, miután sofőr nélkül gurult be a sávok közé. A hajmeresztő pillanatokat a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette.

Menet közben gyulladt ki nemrég egy autó az M0-ás autóúton, Csömör térségében. A sofőrnek még időben sikerült lehúzódnia, de elfelejtette (vagy nem tudta) behúzni a kéziféket, így pár perc után a jármű lángolva gurult be a sávok közé – derült ki a Magyar Közút Facebook-bejegyzéséből.

Mint írták, az autót éppen egy vásárlásból hozta el a sofőr, így nem volt átíratva, ráadásul a jármű vezetője a helyszínt is elhagyta. 

Egy második tűzesetnél a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének egyik művezetője vette észre a füstöt. Először azt hitte, hogy egy autó gyulladt ki a leállósávban. Amikor közelebb ment, észrevette, hogy a növényzet ég, majd a nála lévő poroltóval megfékezte a lángokat. A tűzoltókat is értesítette, így sikeresen elkerülték, hogy még nagyobb baj történjen. 

Tanuláságok? Legyen nálad poroltó. Ha pedig megállsz – bárhol is vagy  húzd be a kéziféket, és ne hagyd el a helyszínt

– hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Hozzátették, hogy a nyári forróságban, szárazság idején egy eldobott cigarettacsikk is könnyen okozhat nagyobb tüzet.

A hajmeresztő pillanatokat a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette: