Szünetelni kényszerül a szabadstrand Dunakeszin

2024.07.20. 18:18
Átmenetileg nem engedélyezett a dunakeszi szabadstrandon a fürdőzés, mivel egyes biológiai paraméterek a megengedett határérték felett voltak a méréskor. A strand többi szolgáltatása változatlanul működik. A friss mérések eredménye július 22-ére érkezik meg, akkor kiderül, lehet-e fürdeni a folyó dunakeszi szakaszán.

A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik a dunakeszi szabadstrandon is, ezúttal pedig a megengedett határérték felett mértek, így ideiglenesen szüneteltetni kell a fürdőzést.

Az önkormányzat közleményt adott ki tájékoztatásul, amelyben az áll: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vízminőség-vizsgáló laboratóriuma által végzett legutóbbi mérés szerint a szabadstrand vizében az egyik biológiai paraméter a megengedett határérték felett volt, és a szabadstrandon a fürdőzést átmenetileg szüneteltetik.

A következő vízmintavizsgálati eredmény várhatóan július 22-ére, hétfőre érkezik meg. Addig is a strand többi szolgáltatása a megszokott módon működik. Amint megérkeznek a friss eredmények, a lakosokat tájékoztatják – írja a Dunakeszi Post.

Ahogy minden strandnál, úgy Dunakeszi esetében is a természetes fürdővizek értékelése a kormányrendelet előírásai szerint történik. A laboratóriumok a fürdővizeket a fürdési idény megkezdése előtt, majd a szezon ideje alatt havonta mintázzák. Attól függően, hogy a vizsgált baktériumok milyen mennyiségben vannak jelen, az adott vízminta a „megfelelő” vagy a „nem megfelelő” kategóriába sorolható.