Magyar Péter váratlant húzott, bemutatta a Tisza Párt másik alelnökét

2024.07.21. 07:06 Módosítva: 2024.07.21. 08:56
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egy szombat esti Facebook-posztban közölte, rajta kívül ki a párt másik alelnöke. Egy színészről van szó, akinek a nevével egyesek már találkozhattak a hazai kulturális életben amiatt, hogy megfenyegetett egy újságírót.

„Radnai Márkkal, a TISZA Párt másik alelnökével” – ezzel a rövid szöveggel tette ki posztját a Facebookra Magyar Péter szombat este. De a kommentek közt ennél többet is elárult.

Márk volt az egyik főszervezője az eddigi rendezvényeinknek, ő felel továbbá a videós tartalmakért. Színház- és filmrendező + hazafi

– írta Magyar Péter. 

Radnai Márk neve egyébként már korábban is összefüggésbe került Magyar Péter kampányával, de az csak ebből a posztból derült ki, hogy Magyaron kívül ő a másik alelnök (hogy mióta tölti be a tisztséget, azt egyelőre nem tudni).

Azzal került be a hírekbe 2015-ben, hogy újságírókat fenyegetett meg 

Nem hivatalos életrajza szerint Radnai 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Máté Gábor osztályában, színművész szakon. Mindeközben 2010-ben párhuzamosan felvételizett színházrendező szakra, ahol Székely Gábor és Bodó Viktor voltak az osztályfőnökei. 2011-ben megalapította a 011 Alkotócsoportot, amellyel a hazai színjátszásban nem megszokott progresszív, kifejezetten fiataloknak szóló, filmszerű színházat kezdtek el játszani.

A nyilvánosságban egy nagyobb visszhangot kiváltó eset köthető hozzá: 

2015-ben –  akkor már az átrium színház rendezőjeként – megfenyegette Koltai Tamás újságírót, színikritikust, hogy egyesével eltöri az ujját, miközben „kártékony csótánynak” is nevezte őt. 

Mint kiderült, Radnai azt vette magára, hogy Koltai Tamás többször is leszólta a munkáját, és egyebek mellett azt mondta róla, egyáltalán nem tud rendezni. Az Átrium utóbb a botrány miatt levette Radnai darabját a műsoráról, és elhatárolódott a megnyilvánulásától.

Radnai Márk később a Facebookon elnézést kért Koltai Tamástól, de az Átrium vezetése ezt nem tartotta elégségesnek. Ráadásul mindeközben kiderült, hogy egy másik újságírót is hasonlóképp megfenyegetett.

A rendező utóbb egyébként azt mondta, hogy a hirtelen felindulásának oka nem is Koltai Tamás kritikája volt, hanem egy privát telefonbeszélgetés a munkáltatójával, ahol – (Koltai véleményét megismételve) azt mondták neki, hogy nem tud rendezni, „és jó lenne, ha valaki megtanítaná”.

Radnai később a Holnap tali! című sorozat rendezőjeként dolgozott, majd a Korhatáros szerelem második évadát is ő rendezte, és a Drága örökösök főrendezője lett. 2020-ban megalapította a SzínházTV nevű platformot, amely színházközvetítésekkel foglalkozik. 2023-ban a Thália Színházban rendezett egy olyan darabot, amelyről írtunk az Indexen is.