Halálos tűz ütött ki Dömsödön

2024.07.31. 11:01
A Pest vármegyei Dömsödön egy gázpalack miatt ütött ki tűz egy hétvégi házban, a tűzoltók már nem tudták megmenteni a lakót.

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Pest vármegyei Dömsödön kigyulladt egy hétvégi ház. A Középső úton elhelyezkedő negyven négyzetméteres házhoz öt járművel vonultak ki a tűzoltók.

Az épület teljes terjedelmében égett. A tűzoltók oltás közben találták meg az ott élő ötvenes éveiben járó nő holttestét. A tűzben egy gázpalack felrobbant, egy másikat pedig a tűzoltók hoztak ki. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületre. Az oltás másfél órán át tartott. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Idén az első fél évben 3305 lakóépület gyulladt ki, de csak tízben volt füstérzékelő, holott ezek a készülékek már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek. Amikor jelez a füstérzékelő, még van idő cselekedni, a tüzet annak kezdeti stádiumában eloltani, vagy kimenekülni és hívni a tűzoltókat – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.