Könnyen megfázhatunk, pedig marad a 30 fok fölötti hőmérséklet

2024.07.31. 05:52
Szerdán szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható. Nagyrészt mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán túlnyomóan felhőtlen, napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol lehet napközben kevés gomolyfelhő az égen. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, nyugaton a délies, északkeleten a nyugatias szelet kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény nem lesz – írja a HungaroMet.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint időjárási front nem lesz felettünk, de újra kánikulában lesz részünk, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési és szívpanaszok, valamint légzőszervi problémák is jelentkezhetnek.

A nagy napi hőingás miatt tovább fokozódhatnak a vérnyomásproblémák, szédülés, rosszullét is előfordulhat. Hajnalban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, illetve átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, így országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras