Újabb részletek derültek ki az Ercsiben történt lövöldözésről

2024.08.12. 07:45
Különböző fegyverekkel, gázpisztolyokkal és vascsövekkel támadt egymásra két társaság Ercsiben szombat délután. Az utcai leszámolásban többen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány is. A támadókat a kommandósok és a rendőrök fogták el vasárnap. A történtekről egy videót is megosztottak, ahol jól látszik, hogy az elkövetők hatalmas fegyverekből adnak le lövéseket fényes nappal.

Ahogy az Index beszámolt róla, többek között puskákkal, gázpisztolyokkal és vascsövekkel támadt egymásra két csoport Ercsiben szombat délután. A tízezer fős településen pillanatok alatt lincshangulat alakult ki. A tömegverekedésben többen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány is. A sérültek közül voltak, akiket kórházba kellett vinni. 

A banda tagjai legalább harmincan voltak, és fényes nappal, a nyílt utcán kezdtek el lövöldözni egy helyi családra. Az áldozatok sokkos állapotban idézték fel a történteket a TV2 hírműsorának, a Tényeknek. A támadásban megsérült családfő elmondta, hogy az elkövetőkkel évek óta haragban vannak.

A két társaság korábbi nézeteltérését tovább fokozta, hogy néhány hónappal ezelőtt brutálisan megverték az egyik férfi gyermekét. A szülők feljelentést tettek, ezért a bűnbanda megfenyegette őket, hogy vonják vissza a vallomásukat. Az édesapa szerint a támadók éles fegyverekkel érkeztek szombaton, hogy megöljék őket. Ablakukon egy téglát is bedobtak, így sérült meg többek között egy 10 éves kislány is. 

Az összecsapásról egy biztonsági kamerás felvétel is készült, ahol jól látszik, hogy a társaság hatalmas puskákból ad le lövéseket a nyílt utcán. 

A fegyvereseket kommandósok és rendőrök fogták el vasárnap.

A csoport több tagját Kulcs és Adony között tartóztatták le. Az ügyben garázdaság gyanújával indítottak büntetőeljárást. 

Ercsi polgármestere bandaháborús körülményekről beszélt

Szabó Tamás, a település polgármestere sajnálja, hogy Ercsi ismét negatívan került a hírekbe – írja a Fejér Vármegyei Hírportál.

Mint mondta, ezek az emberek tisztességes munkát is találhatnának, de „jobban szeretnek a zavarosban halászni”. Szabó Tamás 2006-ban lett először Ercsi polgármestere, és már akkor haragban állt egymással a két társaság, akik rokoni kapcsolatban állnak egymással. 

Ercsi polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy a településen bandaháborús körülmények uralkodjanak.

Szabó Tamás szerint a szombatihoz hasonló viták általában a nem tisztességes úton szerzett jövedelmek körül alakulnak ki. Hétfőn a közbiztonsági bizottság is összeül Ercsiben, ahol szó lesz a hétvégi utcai összecsapásról is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport