Másodperceken múlhatott az útépítők élete Marcaliban

2024.08.13. 06:43
Letarolta az útjelző kúpokat és frontálisan ütközött egy helyben álló úthengerrel egy kisteherautó Marcaliban. A helyszínen dolgozó munkások másodpercekkel a becsapódás előtt észlelték a munkaterület felé vágódó autót, ennyi idejük volt arra, hogy mentsék a testi épségüket.

Az előjelzések és ideiglenes korlátozások ellenére aszfaltozási munkaterületbe hajtott, letarolta a terelőkúpokat és úthengernek csapódott egy autó Marcaliban. Csak a szerencsén múlott, hogy a területen dolgozók még időben el tudták kerülni a súlyos balesetet. Az útépítő munkások csak a vízelvezető árokba tudtak ugrani a feléjük száguldó autó elől, egyikük kisebb sérüléseket szenvedett – tette közzé közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A balesetet részesei elmondták: a látási viszonyok tökéletesek voltak, a munkaterületet forgalom elől terelőkúpokkal zárták le. Voltak előjelző táblák és a forgalmat jelzőőr irányította.

A balesetet okozó fehér dobozos kiteherautó nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladótól, aki szeretett volna lekanyarodni az egyik utcába, ezért, hogy ne menjen neki, a kormányt félrerántva vágódott be a munkaterületre és frontálisan ütközött az egy helyben álló hengerükkel.

Szerencsére olcsón megúsztuk. 10 másodperc. Ennyin múlt, ugyanis az eset előtt 10 másodperccel még a hengeren ültem, három kolléga pedig a henger előtt végezte a munkájukat. Ki tudja, milyen tragédia történt volna, ha nem vesszük észre. Mi is valaki fiai, párja és édesapja vagyunk

– mondta el az esetről Fekete Krisztián.

Laki Lajos, aki kisebb sérüléseket szenvedett, a következőket tette hozzá: „Nem sokon múlt. Arra lettünk figyelmesek, hogy a kisteherautó viszi magával a kúpokat, és már ugrottunk is. Beszorultak a kúpok a kocsi alá, és ahogy darálta, annak a hangjára figyeltünk fel.”

A Magyar Közút a fórumon ismételten azt kéri, hogy a közlekedésben részt vevők figyeljék az ideiglenes előjelzéseket, azokat vegyék komolyan, tartsanak megfelelő követési távolságot, vezessenek óvatosan a munkaterületek környékén is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport