18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az óvszer kitiltásával szeretnék megakadályozni a hallgatók közötti szexet a BME gólyatáborában

2024.08.16. 08:47
Megtiltották a diákoknak, hogy óvszert vigyenek magukkal a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) egyik gólyatáborába. A hallgatói képviselet szerint azért döntöttek így, mert „a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebb”, mint a gumi óvszer használata.

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborában megtiltották a hallgatóknak, hogy gumi óvszert vigyenek magukkal. A kedden közzétett tiltólistán a hajtógázos dezodor, az olló és a körömcsipesz mellett szerepel az óvszer is. 

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) elnöke, Radácsi Kristóf a 444 kérdésére válaszolva azt írta, szerintük, ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak. Az viszont, pontosan hogyan ellenőrzik a szextilalom betartását, nem derült ki.

A szervezők „egész nap számontartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is” – írta az elnök, aki azzal is tisztában van, hogy a szabályaik minden eddiginél szigorúbbak, de csak így „tudják biztosítani azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”. 

A gólyatábor szabályait a Hallgatói Képviselet mellett az egyetem és a biztonsági szolgálat alakította ki.

A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is. Tilos alkoholtartalmú italt, tudatmódosító szert, illetve olyan eszközt bevinni, amely mások testi épségének veszélyeztetésére alkalmas lehet

– írta Rádics Kristóf a lapnak. A Fejér vármegyei Bodajkon megszervezett eseményre a szervezők több száz főt vártak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport