Enyhe napsütéssel mosolyog ránk a csütörtök az újabb kánikula előtt

2024.08.22. 06:17
Az ország északi részén időszakosan kevesebb napsütés várható, azonban maximum 31 fokos lesz a hőség. Veszélyes időjárásra sem kell számítani, hamarosan viszont visszatér a kánikula.

Fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely az ország északi felén időszakosan szűrheti a napsütést, a Tiszántúlon emellett gomolyfelhők is képződnek. Az ország keleti felén egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Már inkább csak a Tiszántúlon élénkül meg az északias szél – írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25–31 fok között valószínű. Csütörtökön kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön nem várható fronthatás, átmenetileg mindenhol felfrissül a levegő, ami az újabb kánikula előtt kedvezőleg hathat szervezetünkre. Ahogyan a sok napsütés is.

A szelesebb keleti, északkeleti tájakon viszont még fejfájás jelentkezhet, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. 10 és 16 óra között országszerte erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras