Nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

2024.08.22. 11:00
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közlése szerint tíz mintavételi helyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – számolt be a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön.

Mint írták, az év 33. hetében tíz mintavételi helyet jellemzett – Békéscsabán, Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Győrben, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen – emelkedő tendencia. További tíz helyszínen stagnálást figyeltek meg, míg csökkenést Miskolcon és Szegeden észleltek.

A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest központi és déli részén, Pécsen és Debrecenben az emelkedett, Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Kaposváron, Szekszárdon, Székesfehérváron, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Kecskeméten, Békéscsabán, Szegeden és Budapest északi telepén, továbbá az agglomerációban a mérsékelt, Zalaegerszegen pedig az alacsony tartományba esik – írta az MTI.