Gyurcsány Ferenc: Kiss László ellen szervezett akciót folytattak, amit bizonyítani fogunk

2024.08.23. 07:36
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pénteken reggel Facebook-oldalán ismét több kérdést is feltett a követőinek a letartóztatott óbudai polgármester ügyével kapcsolatban, majd hangsúlyozta, hogy Kiss László ellen szervezett akciót folytat a kormány, amit bizonyítani is fognak.

„Ha azt mondja a kormány embere, hogy ő egy fedett nyomozó, és bevallottan azért környékez meg valakit, hogy a célszemély (milyen szép szó!) bűncselekményre próbáljon rábírni ellenzéki politikusokat, akkor erről mit gondolnak?” – tette fel a kérdést péntek reggeli Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke arra is kíváncsi volt, hogyan vélekednének a követői arról, ha ezt hivatalos dokumentumok tanúsítják, valamint ha az állam nem a bűn ellen küzd, hanem arra költi az állampolgárok pénzét, hogy bűnbe vigyen embereket.

Továbbá az is érdekelte, hogy mi a véleménye a követőinek arról, ha egy demokratikusnak mondott állam provokátorokat használ politikai ellenfelei besározására, mivel Gyurcsány Ferenc szerint most ez történik.

Önök szerint ezt el lehet intézni egy vállrándítással? Elég annyi, hogy ilyen a politika? Szerintünk nem. Már csak azért se, mert nem ilyen a politika. Ezek tették ilyenné, a haza legnagyobb szégyenére, mert egyelőre nehezen bírunk az ő bűnükkel, azzal, hogy végül ez az egész ne legyen közös bűne a hazának. Mert voltak, vannak, akik hagyják. Mert teszik

– fejtette ki a Demokratikus Koalíció elnöke.

Azt is hozzátette, hogy Kiss Lászlót szerinte azért akarták börtönbe vinni, hogy uralhassák Óbudát, és „az ő szemükben Kiss legnagyobb bűne, hogy nyert”. Gyurcsány Ferenc szerint Kiss László ellen szervezett akciót folytattak, amit ők viszont bizonyítani fognak.

Őrizetbe vétel és korrupciós ügy

Mint ismert, nemrég házkutatás után őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy arról az óbudai korrupciós ügyről van szó, amellyel kapcsolatban korábban őrizetbe vették Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét is.

Kiss László azóta is előzetes letartóztatásban van, azonban a bűnösségét jogerősen csak a bíróság állapíthatja meg büntetőeljárás lefolytatása után, így még évekig hivatalban maradhat. Egyes értesülések szerint egy másik, a korrupciós ügyben érintett gyanúsítottat nem sokkal Kiss őrizetbe vétele előtt engedtek ki a letartóztatásból.

Óbuda polgármesterének védőügyvédje, Zamecsnik Péter később közölte, hogy az egyik gyanúsított vádalkut kötött a kerületi korrupciós botrányban. Sajtóinformációk szerint Kiss Lászlóra nem csupán munkatársa, hanem barátja és egykori egyetemista társa tehetett vallomást.