18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több embert, köztük a szüleit is megkéselte egy fiatal lány Mosonmagyaróváron

2024.08.24. 19:02
Több embert, köztük a szüleit is megkéselte – a feltételezések szerint – egy fiatal lány, akit eltűnése miatt már augusztus 10-e óta keresett a rendőrség. Az áldozatokhoz három mentőhelikoptert riasztottak, és 5 autónyi egységgel a TEK is kiszállt. Úgy tudni, hogy a fiatal lány mindössze 20 éves.

Három mentőhelikoptert is riasztottak Mosonmagyaróvárra, az egyiket a Bartók Béla útra, a másikat a Fő utcába. A Bors információi alapján késelés történt, valószínűleg több áldozat is van.

Az elsődleges hírek szerint a bűncselekmény a Bartók Béla úton, illetve a Fő utcában történt. Az utóbbi helyszínen egy dohánybolt tulajdonosát késelhették meg, aki a támadó elől bezárkózott, de így sem tudta kivédeni a támadást.

A Kisalföld Győr-Moson Sopron Vármegyei Hírportál azt írja, hogy hatalmas tömeg követi a mosonmagyaróvári Fő utcán lévő tragédiát: mentőhelikopter után a TEK is kiszállt. Úgy tudják, egy húszéves lány késelte meg az apját és az anyját, majd a belváros felé vette az irányt, ahol további két embert megszúrt. Meg nem erősített információk szerint a szüleit egyenként 10 késszúrás érte, válságos az állapotuk.

A Zichy Mihály utcában egy vele szembejövő sétáló embert is megszúrt, majd a Fő utcán található dohánybolthoz ért, ami előtt egy másik embert késelt meg. Ezt követően bement a trabakba, ahol úgy tudják, fenyegetőzni kezdett. Az ott dolgozó kirohant és rázárta a fiatal lányra az ajtót. Nemsokkal negyed 6 után 5 autónyi egységgel a helyszínre érkezett a TEK.

Úgy tudják, az elkövető az a lány volt, aki augusztus 10-én este fél kilenc körül tűnt el mosonmagyaróvári otthonából, és azóta nem érkezett vissza, életjelet sem adott magáról. Tartózkodási helye ismeretlen volt, a rendőrség kereste őt.

A rendőrség is megszólalt

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrségre 2024. augusztus 24-én 15 órakor bejelentés érkezett, hogy Mosonmagyaróváron két személyt megszúrtak. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy nő két családtagját megkéselte, majd a városban további két embert is megsebesített. A sérülteket a mentők kórházba szállították.

A tettest a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával Mosonmagyaróváron egy dohányüzletben elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.

Az elkövető ellen a rendőrség emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított.