Az utcán balhézott össze Menczer Tamás és Vadai Ágnes

2024.08.26. 18:27
Hétfő délelőtt a Fidesz Lendvay utcai székházánál tartott sajtótájékoztatót Vaday Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője. Vadai szerint dokumentum bizonyítja, hogy a korrupciós botrányban érintett Kiss László óbudai polgármester ellen koncepciós eljárás zajlik, amit a Fidesz–KDNP legfelső köreiből rendeltek meg. A kormánypártoktól Menczer Tamás reagált a vádakra.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint még Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sem merte leírni, hogy a korrupciós ügy miatt letartóztatott Kiss László (DK–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd) óbudai polgármester ártatlan – írja az MTI.

Menczer Tamás hétfőn arról töltött fel videót a Facebook-oldalára, ahogyan a DK-s Vadai Ágnessel vált szót, aki a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatót az ügyben.

Vadai Ágnes a sajtótájékoztatón arról beszélt: dokumentum bizonyítja, hogy a Kiss László elleni koncepciós eljárást a „fideszes pártállam legfelső köreiből” igényelték.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a videóban arról beszél Vadai Ágnesnek, hogy olvasta Gyurcsány Ferenc posztjait az ügyben, és szerinte még a DK elnöke sem merte leírni, hogy Kiss László ártatlan. Vadai Ágnes erre úgy reagált: Menczer Tamás szerinte „rosszul olvasott”.

Óriási korrupciós botrány rázta meg Óbudát

Ahogy arról az Index is beszámolt, nemrég házkutatás után őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy arról az óbudai korrupciós ügyről van szó, amivel kapcsolatban korábban őrizetbe vették Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét is.

Kiss László azóta előzetes letartóztatásban van, azonban a bűnösségét jogerősen csak a bíróság állapíthatja meg büntetőeljárás lefolytatása után, így még évekig hivatalban maradhat. Egyes értesülések szerint egy másik, a korrupciós ügyben érintett gyanúsítottat nem sokkal Kiss őrizetbe vétele előtt engedtek ki a letartóztatásból.

Óbuda polgármesterének védőügyvédje, Zamecsnik Péter később közölte, hogy az egyik gyanúsított vádalkut kötött a kerületi korrupciós botrányban. Sajtóinformációk szerint Kiss Lászlóra nem csupán munkatársa, hanem barátja és egykori egyetemista társa tehetett vallomást.