Fémdarabkák lehetnek a Müller egyik sajtos kekszében

2024.08.30. 13:18
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken közölte, hogy a Müller Drogéria Magyarország Bt. visszahívja a forgalomból az Alnatura Gouda elnevezésű sajtos kekszet.

Fémdarabkák lehetséges jelenléte miatt sajtos kekszet hívott vissza a Müller – számolt be az MTI a Nébih közleménye alapján.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 80 grammos kiszerelésű, 2025.02.15–05.15 minőségmegőrzési idővel rendelkező Alnatura Gouda sajtos kekszet ne fogyasszák el.

Jelezték, hogy bármelyik Müller üzletbe visszavihető a visszahívott sajtos keksz, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Alnatura Gouda sajtos keksz
Alnatura Gouda sajtos keksz
Fotó: NeBIh

Egy népszerű csipszet is visszahívtak

Csütörtökön a Tesco áruházlánc hívta vissza a forgalomból a 150 grammos, 3 ízben kapható Tesco Kettle csipszet. Az intézkedést ásványolaj-szennyezettséggel indokolták.

Az érintett tételek számát és minőségmegőrzési idejük lejáratát mind a Nébih, mind a forgalmazó áruházlánc honlapján közzétették. A vásárlóktól azt kérik, hogy az érintett termékeket ne fogyasszák el.

A problémás burgonyacsipszeket a vásárlás helyére vagy bármelyik magyarországi Tesco áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla vagy nyugta hiányában is kicserélik a terméket vagy visszatérítik annak árát.

Mint írtuk, kedden szintén ásványolajokkal való szennyezettség miatt vonta ki a forgalomból a Tesco a 150 grammos tengeri sós burgonyacsipszet.