Újabb pontokon csaphatnak le a budapesti gyorshajtókra

2024.09.03. 17:45
Hétfőtől több új traffibox ponton is mérik az autók sebességét Óbuda-Békásmegyer területén. A III. kerületben tapasztalható gyorshajtások, és a balesetek megelőzése miatt egyre több sebességmérő egységet adnak majd át.

Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete tavaly szeptemberében döntött arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködve, újabb traffiboxokat telepítenek a kerület legforgalmasabb útszakaszaira – számolt be róla az obuda.hu.

Mint írták, a kerületben tapasztalható gyorshajtások, és a balesetek megelőzése miatt összesen tíz traffibox telepítését vállalták. Hétfőtől így már több egység is méri az autósok sebességét.

Szeptember másodikától sebességmérésre számíthatnak az autósok: 

  • a 11-es út – Hadriánus utca kereszteződésénél,
  • a 11-es út – Mátyás király utca kereszteződésénél,
  • a Nánási út – Vitorla utca kereszteződésénél,
  • Királyok útja 170 – Piroska utca kereszteződésénél,
  • és a 11-es út – Kaszásdűlőnél.

Mint írtuk, az utóbbi időben visszatérően közlekedési tragédia sújtotta a III. kerületet.  Tavaly július 1-jénhajnalban az Árpád hídon történt horrorisztikus baleset. A szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között. A történtek miatt egy 26 éves kerékpáros meghalt.

Idén júliusban három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben – amit egy lopott taxival okoztak – hárman meghaltak és többen megsérültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport