Váratlanul elpusztult két orangután a Fővárosi Állatkertben

2024.09.05. 19:11
Nagy veszteség érte nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykertet, miután két orangután is elpusztult. Az állatok halálát nem a kánikula okozta, és egyikük sem mutatta betegség jelét. A haláluk okát patológusok bevonásával vizsgálják.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben két orangután is elpusztult nyáron – értesült a Magyar Hang, ezt az intézmény is megerősítette. A médium megkeresésére Hanga Zoltán szóvivő elmondta, hogy az egyik egy 28 éves hím, a másik egy 14 éves nőstény példány volt.

Egyik főemlős sem mutatta betegség jeleit, haláluk okát humán patológusok bevonásával próbálják kideríteni.

Hanga Zoltán elmondta, hogy az állatok elvesztését nem okozhatta a hőség, mivel a szumátrai orangutánok őshazája olyan trópusi vidékeken található, ahol a magyarországinál jóval melegebb az éghajlat, ráadásul az orangutánok állatháza és a szabadtéri kifutójuk már 37 éve otthona az emberszabású majmoknak. A szóvivő arról is beszélt, hogy a többi ott élő orangután semmi betegségnek nem mutatja a tünetét. 

Nem újdonság, hogy az állatkertben kánikula időszakában néhány extra intézkedést is bevezetnek, például pont az orangutánok kifutójához tartozó „zuhanyt”, a falból előtörő vízsugarakat bekapcsolták, de hűsölési céllal kaptak extra medencét is.

Az állatkert tájékoztatásából kiderül, hogy az idén június és augusztus között az egyedileg nyilvántartott állataik közül 33 egyed pusztult el, köztük emlősök, madarak, hüllők, kétéltűek és halak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport