Magyar Péter közérdekű adatigénylés címen a kormánytagok, képviselők és családtagjaik kórlapjába is belenézne

2024.09.07. 12:21
A Tisza Párt közérdekű adatigénylést nyújt be azért, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke után kerüljenek nyilvánosságra minden kormánytag, képviselő és a családtagjaik egészségügyi kezelésének adatai.

Közérdekű adatigényléssel fordul Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a Honvédkórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz azért, hogy megtudja, a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP-ellátást a Honvédkórházban.

Mint ahogy azt az Index pénteken megírta, a Magyar Nemzet egy hosszú cikkben elemezte, hogy a Tisza Párt elnöke, Magyar Péter Varga Judit igazságügyi miniszter házastársaként hányszor vett igénybe családjával „VIP” kórházi ellátást. Magyar Péter válaszul feljelentette a lapot szenzitív adatok közlése miatt.

A most kiadott közleményben Magyar Péter hazugságnak nevezi, hogy 2021-ben 10 napig kezelték a Honvédkórházban VIP-szobákban, mivel – állítása szerint – soha nem feküdt ott, és azt kérte, hogy – hozzá hasonlóan – más közszereplők, köztük kormánytagok, képviselők és rokonaik kezeléseinek adatai is kapjanak nyilvánosságot. 

Folyamatosan megy az adok-kapok

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára többször is foglalkozott Magyar Péter kórházlátogatásaival. Mint megírtuk, az államtitkár szerint Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét a dolgozókra nézve dehonesztáló megjegyzésekkel.

Példaként hozta fel, hogy Szolnokon hétvégén rendelte be a menedzsmentet, megérkezésük előtt faggatta az ügyeletvezető főorvost, a Szent János Kórházban és A Péterfy Sándor Utcai Kórházban hosszú időre elvonta a betegellátástól az orvosokat és az ápolókat, a Honvédkórház igazgatóját pedig egy egész délelőtt feltartotta.

Az államtitkár továbbá azt is szóvá tette, hogy Magyar Péter egy augusztusi kórházlátogatása alkalmával hőmérőt vitt magával a kórtermek hőmérsékletének ellenőrzésére. Az államtitkár „nonszensznek” és „bolsi tempósnak” nevezte ezt a tevékenységet, és azt állította, hogy Magyar Péter próbálja elterelni a figyelmet saját magánéleti botrányairól.