„Megdöglesz, megöllek téged!” – szándékosan el akart gázolni egy rollerest egy feldühödött autós Óbudán

2024.09.10. 09:40 Módosítva: 2024.09.10. 09:40
Egy budapesti rolleres, Attila élete egy szempillantás alatt változott meg, miután összetűzésbe került egy agresszív autóssal. A találkozás majdnem balesetbe torkollott, mikor a dühös audis szándékosan a rollerére húzta a kormányt. A férfi „bűne” csupán annyi volt, hogy szabályosan közlekedett.

Attila több mint öt éve használ rollert, és mint mondja, pontosan ismeri a közlekedési szabályokat. Jogosítvánnyal is rendelkezik, így jól tudja, hogyan kell biztonságosan és szabályosan közlekednie. Szombat reggel viszont, amikor éppen az óbudai Rákóczi utcán haladt, egy Audi vezetője feltűnően elkezdett dudálni rá, majd kiabálni – írja a Metropol.

A fickó elkezdett rám dudálni, előzni akart, és ahogy mellém ért, elkezdett üvöltözni, hogy  »Mi van – k*cs*g rolleresek! Takarodjál ezzel a sz*rral, semmi keresnivalód az úton!«. Visszaordítottam, hogy »Az utat figyeld, haver«

– nyilatkozta a lapnak Attila, aki saját bevallása szerint először nem értette, mi váltotta ki az autós haragját. Azonban, amikor meglátta a sofőrt közelebbről, rájött, hogy valami nincs rendben vele. A férfi zavartan viselkedett, arckifejezése érzelemmentes volt, és furcsán tekintett rá, ezért biztos benne, hogy valamilyen szer hatása alatt állt.

Elmondása szerint a helyzet gyorsan eszkalálódott. Az autós üldözőbe vette, és igyekezett elkerülni az ütközést, de a sofőr végül szándékosan ráhúzta a kormányt. Bár az autó kereke csak éppenhogy hozzáért a rollerhez, ez elég volt ahhoz, hogy Attila elveszítse egyensúlyát, és a forgalomban lévő autók közé zuhanjon. Csak a szerencsének köszönhette, hogy nem gázolta el a többi jármű.

Ordítozta, hogy „Megdöglesz, megöllek téged!«. Megállt bennem az ütő. Épp visszaszóltam volna, mire rám húzta a kormányt!

– mondta a rolleres, aki a történtek után órákig képtelen volt magához térni. Bár fizikai sérülései nem voltak súlyosak, a járműve megrongálódott és a lelki sokk erősen hatott rá.

Nem mentem be utána dolgozni, mert olyan halálfélelmem lett, hogy órákig dolgozott bennem az adrenalin. Akkor a sírás kerülgetett. Szabályosan közlekedtem, és bedrogozva egy férfi azért kötött belém, mert nem tetszett neki, hogy ott gurulok az úton, ahol ő. Meg akart ölni, csak ezért? Félelmetes...

– zárta a Metropolnak adott nyilatkozatát a férfi.

A történtek után Attila azonnal értesítette a rendőrséget, és bár a rendszámot nem sikerült leolvasnia, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. A Metropol megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, hogy „BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály a baleset körülményeit  büntetőeljárás keretében vizsgálja”.