Igazi őszi időnk lesz sok napsütéssel

2024.09.11. 06:04
Az ország nagy részén sok napsütés várható, ugyanakkor keleten a nap első felében még előfordulhatnak záporok és eső. Az orvosmeteorológia szerint a hidegfronti hatás megszűnik, és kellemes kora őszi időre számíthatunk.

Többnyire napos idő valószínű szerdán gomoly- és fátyolfelhőkkel, de lassanként a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. A keleti vármegyékben legkésőbb kora délutánra szűnik meg teljesen a csapadék, emellett az Északi-középhegységben lehet néhány futó zápor – írja a HungaroMet.

Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint szerdára a hidegfronti hatás megszűnik, kellemes kora őszi időre számíthatunk sok napsütéssel. Délutánra a keleti tájakon is felszakadozik a felhőzet, reggel, délelőtt azonban az itt élők még lehangoltságot, rossz közérzetet tapasztalhatnak. Hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Csütörtökön a nyugati tájakat esővel, záporokkal, néhol egy-egy zivatarral és megerősödő északnyugati széllel újabb hidegfront éri el, máshol még marad a napos idő, a Dunántúl keleti felét csak estére éri el a csapadék. Nyugaton mindössze 14 és 22, máshol még 23 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras