Orbán Viktor elárulta, mi a küldetésük

2024.09.11. 06:20
Orbán Viktor miniszterelnök kedd este újabb videót tett közzé a Facebook-oldalán, melyben vasárnapi posztjához hasonlóan, most is a kötcsei gondolatainak egy részét osztotta meg.

„Két jövő van: vagy rossz jövő, vagy jó jövő. A jövők versenyét pedig meg kell nyerni” – hangsúlyozta Orbán Viktor frissen feltöltött Facebook-videójában, melyben a kötcsei beszédének egy részlete hallható.

Mint mondta, a kormánynak az az állítása, hogy az ő vezetésük egy szuverén Magyarországot fog eredményezni. A kormányfő szerint ennek a gazdasági semlegesség az egyik legerősebb megtámasztója.

Arról is beszélt, hogy szerintük ha a másik jövő nyer, annak vége egy alárendelt Magyarország lesz, mert mind mondta egyrészt „meg vannak véve kilóra a pasasok”, másrészt a kormányfő szerint amit ezek az emberek mondanak, az nem a semleges gazdaság, nem a függetlenség, hanem a betagozódás valamilyen blokkba.

Szerintem a jobboldal legnagyobb értéke és felbecsülhetetlen előnye a baloldallal szemben, az a hűség

– hangoztatta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy ők sosem ígérték az embereknek azt, hogy minden problémájukat megoldják, és hogy megváltják őket, de azt igen, hogy „ott lesznek velük”.

„Ha fúj, ha esik, mi itt leszünk velük. Nem Brüsszelben üldögélünk, meg nem szaladunk el Moszkvába, meg nem megyünk amerikai ösztöndíjra, mi itt leszünk. Ez a mi legnagyobb erényünk” – emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a magyar emberek tudják, hogy a kormányra mindig lehet számítani, és mint mondta, ők nem futnak el és nem keresnek külön utakat, itt fognak maradni, mert ez a küldetésük, és a küldetés teljesítésének előfeltétele a választási győzelem. „Szerénység, alázat, munka” – tette még hozzá Orbán Viktor.

„Saját propagandájának hatása alá került”

Szombaton tartotta szokásos évi kötcsei piknikjét a Fidesz és holdudvara. A 23. kötcsei pikniken, zárt ajtók mögött tartott beszédében Orbán Viktor beszélt a 2010-es kormányváltásról, amit egy új rendszer megalapításának nevezett, majd kitért arra, hogy „van a múlt, és vagyunk mi”, és nem akarják, hogy a múlt visszatérjen.

A kormányfő az eseményen bejelentette a semleges gazdaságpolitikát is, amely szerinte megoldás a koronavírus-járvány utóhatásaira. Elmondása szerint öt eleme van: finanszírozási semlegesség, beruházási semlegesség, piaci semlegesség, technológiasemlegesség és energiasemlegesség. Úgy gondolja, hogy ez a gazdaságpolitika rázza majd gatyába a megroggyant magyar gazdaságot.

Orbán Viktor kötcsei szavait számos kritika érte. Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szerint Kötcsén egy „megöregedett, megfásult, a realitásérzékét teljesen elvesztett, a valóságtól elszakadt, búcsúzó vezetőt hallottunk, aki a saját propagandájának hatása alá került”.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője sérelmezte, hogy a katasztrofális költségvetési és gazdasági adatok ellenére a miniszterelnök arról beszélt, hogy a gazdasággal minden rendben van.

A magyar állam nem működik, de Orbán Viktor ezt már nem érzékeli. A saját emberei teljesen elszigetelik a valóságtól, és úgy hordozzák körbe, mint a 80-as évek végén Grósz Károlyék a magába zuhanó Kádár Jánost. Kár érte, nem így indult. De a hazánkért még nagyobb kár

– fogalmazott a Tisza Párt elnöke.