Áramot vezetett kapujába egy férfi Makón, majdnem megölte egy szomszédját

2024.09.16. 15:09
Az elkövető rossz szomszédi viszony miatt vezetett áramot a kerítésébe, amely majdnem a férfi mellett élő idős nő halálát okozta. Bár a tragédia elmaradt, csak a szerencsén múlott, így az ügyészség eljárást indított a büntetett előéletű vádlottal szemben.

Áramot vezetett tavaly nyáron házának utcafronton álló vaskapujába egy makói férfi, tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A letartóztatásban levő, jelenleg 53 esztendős férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolják. A nyolc általánost végzett, számos betegségben szenvedő, rokkant nyugdíjas, mozgáskorlátozott élettársával együtt lakó vádlott rossz viszonyban volt szomszédjaival Makón.

A büntetett előéletű férfi elvette a szomszédjában élő nő járókeretét, amit a telkén tárolt. Attól tartott, hogy a szomszédok bemennek hozzá azért, hogy a járókeretet visszavegyék. Ezt megakadályozandó tavaly augusztus 3-án áramot vezetett az utcafronton levő vaskapuba. A kapu kilincsének érintése alkalmas volt arra, hogy halálos áramütés okozzon.

Még aznap a szomszédban lakók egyike megelégelte, hogy a vádlott felszólításra sem adja vissza a járókeretet, és felkereste a férfit. Mivel a kapun nincs csengő, ezért a kilincset lenyomva akart bemenni a vádlotthoz, azonban ez előtt alkarjával véletlenül a kapuhoz ért, és enyhe áramütést szenvedett, de sikerült elrántania karját. A sértett élete a véletlenen múlt, mivel csak rövid ideig és csak érintette az alkarjával az áram alatt levő fémkaput.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról hat év börtönbüntetés kiszabását indítványozta, amelyből a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott azonban tagadta bűnösségét, így az ügyben november tárgyaláson dönt a törvényszék – írja az MTI.