Ilyet kitalálni sem lehet, ritka képsorokat rögzítettek az M1-es autópályán

2024.09.23. 17:22
Nem tudni, mit akart egy autós az M1-es autópályán, talán le szeretett volna húzódni a leállósávba. A közvetlen mögötte haladó kamion letarolta az előtte kacsázó autó hátulját. Alig pár perc múlva pedig a baleseti helyszín előtt pár 10 méterre megállt egy másik autós a leállósávban, a kijelölt mosdóhelyek helyett a szabad természetet választva, hogy az egyik gyermek utas könnyíthessen magán.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) két olyan esetet rögzített és tett közzé közösségi oldalán, amelyhez azt írták: „Megáll az ész!”. A két esemény pár 10 méter különbséggel, egy helyszínen és egy időben következett be az M1-es autópályán.

A videón az látható, hogy egy fekete autó feltehetően le akar húzódni a leállósávba, de a sofőr a lassítás megkezdése előtt nem nézhetett a visszapillantó tükörbe, így nem is érzékelte a mögötte haladó kamiont. A kamion bármennyire próbálta elkerülni az ütközést, a jobb hátulját elvitte az autónak, és elhagyta a pályát.

A felvételen az a megdöbbentő képsor is látható, hogy miközben a baleseti helyszínelés folyt, egy személyautó egy másik kamion takarásában megállt a leállósávon, és járművük ajtajában két felnőtt segítéségével egy kisgyermek elvégzi a „kisdolgát”.

Értjük, hogy ha egyszer szólít a természet, annak nehéz ellenállni, de pár száz méterrel korábban volt egy csomópont, ahol ki lehetett volna hajtani, és elintézni a kis- és nagydolgokat egy rendes mosdóban

– kommentálta az esetet az MKIF a Facebook-oldalán, újra emlékeztetve arra a szabályra, hogy a leállósávon csak akkor álljunk meg, ha feltétlenül szükséges, és csak műszaki vagy súlyos egészségügyi vészhelyzet esetén.

Emellett továbbra is kérik, hogy a közlekedők a pihenőhelyek – naponta négyszer takarított – mosdóit használják, és ne az autópálya más részeit, mivel egyetlen egyik kollégájuk sem örül annak, ha szemétszedés közben „ebbe-abba” belebotlik. Mint fogalmaznak: nem véletlenül vannak kialakítva pihenőhelyek, ahol nyugodt, védett körülmények között van lehetőség a megállásra, pihenésre. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport