Jó hírt közölt a BKK, lassan visszatér a megszokott rend a fővárosba

2024.09.27. 05:59
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön közölte, hogy rövidített útvonalon jár a következő hétvégén a H9-es HÉV, valamint hogy péntektől újra teljes vonalon jár a 2-es villamos.

Karbantartás miatt a H9-es HÉV csak az Örs vezér tere és Cinkota között jár szombaton és vasárnap, az útvonalon H9-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A BKK a 31-es autóbusz igénybevételét is ajánlja Árpádföldről az Örs vezér tere felé utazóknak.

Közölték továbbá, hogy pénteken hajnaltól a pesti oldalon, a 2-es, a 2B és a 23-as villamos vonalán helyreáll a közlekedési rend. Pénteken üzemkezdettől a 2-es villamos újra a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd H, a 2B villamos a Jászai Mari tér és Pesterzsébet, Pacsirtatelep, a 23-as villamos pedig a Jászai Mari tér és a Keleti pályaudvar M között jár.

Hét eleje óta több fontosabb korlátozást is feloldottak Budapesten:

  • az M2-es metró már megáll a Batthyány téren,
  • a H5-ös HÉV újra a Batthyány térig jár,
  • megnyitották a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot, valamint
  • a Clark Ádám térnél lévő gyalogos-kerékpáros aluljárót, és a Budai alsó rakpart mellett haladó, a Margit hídi felszíni HÉV-peront keresztező kerékpárutat is használhatják a biciklivel közlekedők.

A járatok újraindulását és az elmúlt napokban árvízzel borított utak megnyitását minden esetben alapos takarítás és komoly műszaki ellenőrzések előzik meg.

A fővárosban már csak néhány helyszínen akadályozza a közlekedést a levonuló árvíz, ezekről részletesen a bkk.hu/arviz oldalon lehet tájékozódni.