Simicskó István: Tervben van a gyerekek után járó adókedvezmény megkétszerezése

2024.09.30. 10:39
Interjút adott a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. A politikus elmondta, milyen lépésekre van szükség szerinte az illegális migráció megfékezéséhez, beszélt az ukrajnai háborúról és a családtámogatások kibővítéséről, valamint azt is kifejtette, miként vélekedik Magyarország árvízi védekezéséről.

„Magyarország szervezetten és jól védekezett az árvíz ellen. Komoly tapasztalata van a kormánynak és az embereknek is az árvizek kezelésében” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője.

A politikus többek között arról is beszélt, hogy

  • a KDNP az őszi ülésszakon a családtámogatások területén dolgozik hangsúlyosan. „2025-ben tervben van a gyerekek után járó adókedvezmény megkétszerezése, a csedfolyósítás megkezdésének lehetősége és a gyermeket vállaló házas hallgatók részére az egyedi tanrend engedélyezése, a kormány által biztosított új otthonfelújítási támogatás bevezetése, valamint ismét igényelhető a bölcsődei elhelyezést segítő támogatás, amely a vidéken élő, munkába visszatérő családok esetében havonta akár ötvenezer forintos segítséget jelenthet” – tette hozzá Simicskó István.
  • Arra a kérdésre, várható-e, hogy még ebben az ülésszakban döntés születik az önkiszolgáló pénztárgépekkel kapcsolatos törvénymódosításról, úgy fogalmazott, szeretnék a hátterét megteremteni, ugyanakkor probléma, hogy a foglalkoztatás bővítése helyett az automaták látják el az üzletekben a pénztárosok szerepét. „Ezek a cégek többségben azért jöttek Magyarországra, mert jelentős adókedvezményekkel élhetnek a foglalkoztatás bővítése fejében, ami kiemelt célja a kormánynak. Ha viszont csak automata pénztárak jelennek meg az üzletekben, megszűnnek a pénztáros munkahelyek” – húzta alá a politikus.
  • Simicskó István kifejtette a véleményét azzal kapcsolatban is, hogy az Európai Unió bünteti Magyarországot a migrációs politikája miatt. Szerinte a magyar emberek „a népszavazáson, a nemzeti konzultáción és a választásokon egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kérnek a migrációból”, ezért Magyarország mentességet kér a brüsszeli migrációs szabályok alkalmazása alól.
  • Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a politikus kiemelte, az Európai Unió „a béke helyett újabb fegyvereket és támogatást biztosít Ukrajnának”, pedig előbb vagy utóbb kompromisszumos békeszerződést kell kötni.