Mielőtt bedurvul az idő, még vár ránk egy kellemes nap

2024.10.01. 06:15
Kedden gyengén felhős, napos időre lehet számítani, majd a nap második felétől nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Csapadéknak estig még kicsi az esélye, de éjjel a Dunántúlon helyenként már előfordulhat eső, zápor. A Dunántúl északi felén feltámad a délies szél, a csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Október első napján nagyrészt napos idő várható, de nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, főként délután meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, amely már szűrheti a napsütést – írja a HungaroMet.

Az északkeleti csücsökben ismét felhősebbre fordulhat az idő, azonban csapadék nem várható. A déli, majd délkeleti irányú szél a Dunántúlon több helyen megélénkül, másutt döntően mérsékelt marad.

A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint frontmentes, őszi időben lesz részünk sok napsütéssel, ami javíthatja hangulatunkat, közérzetünket. Hajnalban, reggel hideg lesz, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Északnyugaton a szeles idő okozhat fejfájást, ingerlékenységet.

Szerdán egy hullámzó front hoz újabb csapadékot, sokfelé elered az eső, nagyobb mennyiség a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon várható. A helyenként élénk keleties szélben délután 11–19 fok valószínű, a keleti tájakon lesz melegebb – írja az Időkép.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!