Reagált a Tisza Párt a benzinnel teli teheruató esetére

2024.10.04. 18:33
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke pénteken részt vett a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén. Miután megérkezett a helyszínre egy teherautóval, a Ripost arról számolt be, hogy Magyar Péter szabálytalanságot követett el, amikor a jármű platóján lévő 40 liter benzinnel beállt a Városháza parkjába. A történtekről az Indexnek egy ügyvéd is nyilatkozott, a Tisza Párt pedig szintén reagált lapunknak.

Magyar Péter, aki nézőként személyesen vett részt a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, a Ripost cikke szerint „hogy ne kelljen a Belvárosban parkolóhelyet keresnie, minden közlekedési szabályon túllépve beállt a park közepére”.

A közölt fotó tanúsága szerint a teherautó platóján 40 liter benzin volt kannákban, ami a lap szerint „súlyosan sérti a szabályokat”.

Az Indexnek nyilatkozva Borbély Zoltán ügyvéd kérdésünkre elmondta, hogy nem gondolja, hogy a 40 liter benzin szállítása szabálysértés lenne, hiszen mindenki annyi tartalék benzint visz magával, amennyit akar. Hozzátette, hogy szabálysértés abban az esetben állhat fenn, ha Magyar Péter nem megfelelően vagy tilosban parkolt.

Az ügyvéd azt is megjegyezte, hogy szabálysértések esetén a mentelmi jogról le lehet lemondani, bűncselekmény esetében viszont nem.

Cikkünk megjelenését követően a Tisza Párt az alábbi közleményt küldte el az Indexnek, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Magyar Péter a Fővárosi Közgyűlés 10 órakor kezdődő alakuló ülésére egy szabályosan közlekedő személyautóval érkezett. A furgon később jött, és az ülést követő sajtótájékoztatóra egy nagy méretű, kézzel nem szállítható sajtófalat hozott. Engedéllyel és a hivatali dolgozók iránymutatásai alapján hajtott a területre és a lepakolást követően távozott is onnan. A platóján egy vízzel teli és egy üres kanna volt. „Vagyis a hír igaz, de nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”. Szombaton 15 órakor a Kunigunda utcában a "köz"média épülete előtt éppen a propaganda álságos hazugságai miatt fog a TISZA Párt tüntetni! Pártállásra való tekintet nélkül mindenkit szeretettel várunk!

Megalakult a Fővárosi Közgyűlés

Pénteken megalakult a Fővárosi Közgyűlés, de a testület megosztottsága miatt a működési szabályzatot nem tudták elfogadni, főpolgármester-helyettest pedig előzetes megállapodás hiányában nem is jelölt Karácsony Gergely.

Az ülés után Magyar Péter és a Tisza Párt képviselői tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a pártelnök leszögezte: ügyek mentén szavaznak a képviselőik. A Fővárosi Közgyűlés alakuló üléséről ebben a frissülő cikkünkben számoltunk be részletesen, Magyar Péter sajtótájékoztatójáról készült cikkünk pedig ide kattintva olvasható.