Magyar Péter már péntek este feltűnt a közmédia székházánál

2024.10.04. 21:59
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke pénteken este Facebook-videóban jelentkezett be az MTVA Kunigunda úti székháza elől, a szombati tüntetés apropóján.

Élő Facebook-videóban jelentkezett be Magyar Péter az MTVA székháza elől pénteken este azért, hogy megnézzék, hogyan fogadják őket a szombati – a székház elé szervezett – tüntetésre. Magyar Péter elmondása szerint bízik benne, hogy több ezren érkeznek majd szombaton.

A Tisza Párt elnöke a videóban úgy fogalmazott, azért ment a tüntetés előestéjén az épülethez, mert szeretne „meglepetést küldeni Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának és Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterének, továbbá szeretné kitűzni a székház épületére azt a 16 pontos követelésüket, amit szombaton élő adásban kíván beolvasni”.

Magyar Péter azt mondta: a Tisza Pártot a közvélemény-kutatások alapján jelenleg mintegy kétmillió állampolgár támogatja, annak ellenére hogy „a köztévé éjjel-nappal hazudik róluk, akkor is, amikor kérdeznek”.

A Tisza Párt elnöke bízik benne, hogy az MTVA vezérigazgatója vagy helyettese feltűnik szombaton, és a színpadra fellépve megmagyarázza, hogy „mi folyik a Kunigunda út 64. szám alatt”.

Magyar Péter a videóban azt állította: amikor legutóbb az épületben járt, egy „Hajrá!” fülbesúgásával több köztévés dolgozó is támogatásáról biztosította. A videó elején beharangozott meglepetés pedig az volt, hogy az MTVA híradóiból összevágott híreket vetítettek az épület falára.

 A szombaton 15 órára meghirdetett tüntetést az Index is élőben követi majd.