18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Eltemették a Nyíregyházán meggyilkolt 12 éves kislányt

2024.10.04. 15:10
A napokban eltemették azt a 12 éves kislányt, akit Nyíregyházán gyilkoltak meg másfél héttel ezelőtt. A tiszarádi temetőben tartott szertartáson édesanyja nem vett részt, mivel a falubeliek korábban életveszélyesen megfenyegették.

Mint arról beszámoltunk, szeptember 24-én őrizetbe vettek a rendőrök egy 32 éves férfit, aki a gyanú szerint szeptember 21-én megfojtott egy 12 éves lányt. A holttestre Nyíregyháza erdős területén találtak rá a nyomozók.

A Blikk most megírta, hogy a meggyilkolt 12 éves Rebekát eltemették a tiszarádi temetőbe. A búcsúztató református szertartás szerint zajlott, melyen egy plébános mondott beszédet.

A család a következő verssel búcsúzott Rebekától: „Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, Nem volt már időm, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, Ha látni akartok, nézzetek csak fel az égre.”

Rengetegen érkeztek a szomorú eseményre, az emberöléssel gyanúsított férfi és Rebeka családja közötti konfliktus miatt civil rendőrök is jelen voltak, ám a kislány édesanyja nem mert részt venni a búcsúztatón, mert korábban életveszélyesen megfenyegették a faluban, ugyanis sokan őt hibáztatták a történtek miatt, mivel tisztában volt azzal, hogy lánya és annak gyilkosa többször is létesítettek korábban szexuális kapcsolatot.

A napokban visszatértem a szülőfalumba, de a rendőrségnek kellett kimenekítenie onnan, mivel életveszélyesen megfenyegettek. Ezért nem mertem eljönni a temetésre sem. Azt mondták, megtámadnak akkor is, ha ott lesznek a járőrök. Majd sötétedés után fogok odamenni a sírhoz, ha nem látnak. Dávid hazugságai miatt nem hagynak békében gyászolni

– mondta az édesanya a lapnak.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt külön büntetőeljárás indult, amiben vizsgálják a gyermek édesanyjának büntetőjogi felelősségét.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.