Ismert emberek üzentek Sallai Nóra kisfiának halála ügyében

2024.10.08. 06:16

Mint írtuk, Sallai Nóra Alsónémediben szenvedett autóbalesetet ötéves kisfiával. Hétfőn kiderült, hogy az ötéves Benedek nem élte túl az ütközést, és meghalt. 

Míg az előző héten a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás. Sallai Nóra jelenleg válságos állapotban van, de továbbra is küzdenek az életéért, sőt még mindig tart a számára elindított irányított véradás. 

Sokan „gyilkosságról” írnak, vagy a törvények szigorítását sürgetnék

A Jóban Rosszban egykori színésznője mellett rengetegen álltak ki a közösségi médiában, miután megjelent fiának a halálhíre – miközben erős kritikával illették a baleset felelőseit. 

Puskás-Dallos Péter énekes, színész értelmetlen halálról és a család tönkretételéről írt közösségi oldalán.

Azért, mert részegek vagytok, be vagytok drogozva, mert versenyeztek, mert villogni akartok, mert f*szgyökerek vagytok, majd lesztek gyilkosok, mert nincs mit szépíteni, azok vagytok. Sallai Nóra a kolléganőm. Amióta olvastam, mi történt, nem telt el nap, hogy ne gondoltam volna rájuk. Ne imádkoztam volna, hogy felépüljenek... nem tudom, ezek után mit lehet mondani

– írta közösségi oldalán a színész, aki bízik benne, hogy a súlyos szigorítások talán változásokat hozhatnak.

Balló Marcell, a Totalcar újságírója nyolc söpredékről számolt be, akik „a szemtanúk elmondása szerint hiányosan kivilágított autóval okoztak halálos balesetet Alsónémediben”. 

„És abban sem vagyok biztos, hogy a patkányokkal példát statuálnak-e majd valaha, hogy ne történjen több ilyen, hiszen a legutóbbi információim szerint az Árpád hídi gázoló is vígan éldegél a börtön falain kívül, várva a ki tudja, hányadik tárgyalást meg enyhítő körülményt. Update: elnézést, épp kiderül, hogy a gázoló kap-e kártérítést” – tette hozzá ironikusan Balló Marcell.

Todorovits Rea influenszer-író szerint „pár kiskirály ismét úgy döntött, hogy egy több tíz milliós kocsival menőzni sokkal többet ér, mint ártatlanok élete. Mégis minek kell még történnie, hogy elkezdődjön a jogosítvány megszerzése utáni felelősségteljes gondolkodás? Ahol apuka nem a legmenőbb autót veszi meg az idióta gyerekének, hanem beül mellé és megtanítja neki, mi is az a felelősség.”

Meddig? Mi kell, hogy történjen, hogy végre véget érjen, hogy végre mindenki megértse, hogy a négy kerékkel nem járnak pluszba életek... És hiszem, hogy Nóra felébred majd. Ki fog odaállni az édesanya elé és közölni vele, hogy a kisfiát többé nem ölelheti át? Nem a vétkes sofőr, ebben egészen biztos vagyok

– fejtette ki Todorovits Rea.

Dunai Ede író szintén hihetetlennek és felfoghatatlannak tartja, hogy családok életét teszik tönkre a felelőtlen száguldozók. „Hogy mit lehetne ellenük tenni? Mondjuk szigorítani a törvényeken. És hogy mi mondatja ezt velem? Elém került a drága barátom, a Diósgyőr és a Ferencváros egykori labdarúgójának, Halgas Tibornak a gyilkosa, bizonyos H. Szilveszter ítélete, aki miután bedrogozva és jogosítvány nélkül vezetve letarolta a szabályosan közlekedő Tibi autóját, azonnal megölve őt, mindössze két év fogházat kapott. Nevetséges” – írta.