Több száz vérampulla esett le egy teherautóról Mosonmagyaróvár és Esztergom között

2024.10.08. 21:32
Kedd reggel egy tehergépkocsiról több száz vérampulla szóródott szét Mosonmagyaróvár és Esztergom között. A városüzemeltetés seprőgépet küldött a helyszínre, a Nemzeti Népegészségügyi Központ pedig figyelmeztetett, hogy senki se nyúljon az ampullákhoz.

Mosonmagyaróvár és Esztergom között több száz vérvételi ampulla szóródott szét kedd reggel egy jármű rakteréből – írja a Móvár Press.

A városüzemeltetés seprőgépet küldött a helyszínre, a rendőrség és a Nemzeti Népegészségügyi Központ Munkatársai pedig összegyűjtötték és megsemmisítették az ampullákat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai arra is felhívták a figyelmet, hogy senki se nyúljon az ampullákhoz.

Az intézkedés ideje alatt több helyen is forgalomkorlátozásra és rendőri intézkedésre kellett számítani.

A kórház is közleményt adott ki 

Nem sokkal a történtek után a Karolina Kórház hivatalos tájékoztatót adott az üggyel kapcsolatban.

„A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet területéről ma egy külsős cég veszélyes hulladékot szállított el, és a szállítás közben a már feldolgozott vérmintákat tartalmazó kémcsövek szóródtak az úttestre. Kórházunk dolgozói mulasztást nem követtek el, a veszélyes hulladék kezelésére és szállítására vonatkozó szabályok szerint a minták átadása lezárt badellákban történt. Az esetben érintett vérminták az elmúlt napok során kerültek levételre, ezek feldolgozása már megtörtént, így – a közösségi médiában megjelentekkel ellentétben – egyetlen betegünk vérvételi eredménye sem veszett el. A veszélyes hulladékot szállító külsős céggel a kapcsolatot felvettük. Az eset körülményeinek tisztázása folyamatban van” – írták.