Kiderült, mennyiért dolgozhatott a Volánbusznak Magyar Péter öccse

2024.10.11. 09:32
A Magyar Nemzet információi szerint havi 750 ezer forintért végzett kommunikációs tanácsadói feladatokat a Volánbusznál Magyar Péter öccse. A férfi a lap szerint több mint nyolcmillió forintra tehetett szert tizenegy hónap alatt. Majd nagyjából Magyar Péterrel egyszerre távozott az állami cégtől.

Mint azt korábban megírtuk, Magyar Péter testvére, Magyar Márton a Propeller híroldal értesülései szerint pont akkor dolgozott a Volánbusznak, amikor testvére, a Tisza Párt elnöke az állami cég igazgatósági tagja volt. A Magyar Nemzet most azt is megtudta, hogy mennyiért alkalmazhatták a politikus testvérét az állami vállalatnál. 

A lap információi szerint Magyar Mártonnal kommunikációs tanácsadói szerződést kötött a cég, a megállapodás szerint havi 750 ezer forintért. A férfi úgynevezett külső kommunikációs munkatársként tehát több mint nyolcmillió forintra tehetett szert tizenegy hónap alatt. 

A Magyar Nemzet szerint fontos egybeesés az is, hogy a testvérek csaknem egy időben kaptak állást a Volánnál: Magyar Mártonnal 2023 februárjában kötöttek szerződést, míg Magyar Pétert márciusban nevezték ki a cég igazgatósági tagjává. De nagyjából egyszerre is távoztak: előbbi év végével, utóbbi november 30-án. 

A lap állításai szerint megismerték az igazgatósági ülések jegyzőkönyveit is, amiből kiderült, hogy Magyar Péter a tagságának időszakára eső 12 döntés harmadán nem működött közre az igazgatóság munkájában. Ugyanakkor olyan felvetései voltak, mint a jegyárak emelése, de a vonalbezárások mellett is érvelt. 

Már korábban is dolgoztak együtt

A Média1 információi szerint Magyar Márton a PlanB Magyarország Kft. munkatársa volt akkor, amikor a cég a Magyar Péter vezette Diákhitel Zrt. beszállítója volt. A lapnak később mindkét fél elismerte az értesülést, egyszersmind közölték, hogy nem látnak semmi furcsát az egybeesésben.

Magyar Márton 2019-től szerepelt az említett PlanB Magyarország Kft. fizetési listáján. A cég neve akkor vetődött fel korábban, amikor az Átlátszó öt évvel ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy az 2019-ben kommunikációs tanácsokat adott Varga Juditnak mintegy 6,4 millió forintért. 

Arról, hogy mit válaszolt a lap felvetéseire a Tisza Párt elnöke és testvére, ide kattintva olvashat bővebben.