Meghibásodott a paksi atomerőmű egyik blokkja péntek hajnalban

2024.10.11. 11:35
Műszaki hiba történt a paksi atomerőmű kettes blokkjában péntek hajnalban. A hibát péntek délelőttre sikerült elhárítaniuk a szakembereknek.

„2024. 10. 11-én 3 óra 3 perckor az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján műszaki berendezés meghibásodása miatt 250 MW teljesítménykiesés történt. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán” – írta honlapján péntek kora reggel az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Egy délelőtti bejegyzés szerint azonban a hibát sikerült elhárítaniuk. „A Paksi Atomerőmű 2. blokkja 2024. 10. 11-én 10 óra 12 perctől névleges teljesítményen üzemel” – fogalmaztak az oldalon. 

Az Index legutóbb arról adott hírt, hogy új szintre lépett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőműblokk alatt, így most megindult a teljes talajkiemelés. 

A paksi bővítést orosz fővállalkozó végzi, a projekten amerikai, német, francia, svájci és osztrák partnerek is dolgoznak. „A helyszínen már több mint ezren dolgoznak, és ez a szám jelentősen növekedni fog a következő időszakban” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.