Elfogtak négy drogkereskedőt a titkosított platformokat használó bűnszervezetek ügyeiben

2024.10.15. 15:26
Egyszerre fogtak el négy drogdílert, akik az elmúlt négy évben marihuánát, kokaint és ecstasy tablettákat szereztek be a Balkánról és Hollandiából, majd a kábítószert Magyarországon értékesítették. A gyanú szerint általuk – csak marihuánából – minimum 400 kilogrammnyi cserélt gazdát. A bíróság két férfit letartóztatott, kettő pedig szabadlábon védekezhet.

Elfogtak négy magyar drogkereskedőt a titkosított platformokat használó bűnszervezetek ügyeiben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a nyomozó iroda 2021 óta aktív partnere az Europolnak és az FBI-nak a titkosított platformokat (Anom és Sky ECC) használó bűnszervezetek elleni harcban.

Azt írták, felmerült a gyanú, hogy egy taksonyi és egy dunakeszi férfi lehet az Anom-ügyekben korábban már azonosított bűnbanda letartóztatott tagjainak hazai beszerzési forrása.

A bizonyítékok szerint a 32 éves és a 31 éves férfi 2020 őszétől éveken át a

Balkánról szerzett be marihuánát, míg Hollandiából kokaint és több mint százezer ecstasy tablettát,

amelyeket azután Magyarországon értékesítettek.

A titkosított platformokkal kapcsolatos nyomozás arra is rávilágított, hogy a Sky ECC-ügyekben azonosított balkáni drogterjesztő banda tagjainak két budapesti férfi volt a kapcsolata, a bűnszervezet magyar tagjától ők szereztek be marihuánát 2019 óta:

a gyanú szerint legalább 400 kilogramm kábítószerrel kereskedtek az évek alatt.

A négy drogdílert egyszerre fogták el október 10-én: Budapesten és Pest vármegyében hat helyszínen csaptak le a rendőrök.

A két, Pest vármegyei férfi taksonyi, illetve dunakeszi házában a nyomozók marihuánát és kokaint találtak, a vagyonvisszaszerzés keretében pedig nagy értékű luxusautókat és 30 millió forintot foglaltak le. A két férfi szabadlábon védekezik.

A két budapesti férfinél tartott kutatások során szintén előkerült marihuána, és olyan telekommunikációs eszközök, amelyeket az elkövetők az üzletelés során használtak. Ezt a két férfit a bíróság letartóztatta – áll a közleményben.