18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Disznóölő pisztollyal végzett kétéves fiával, majd pizzázni hívta másik gyermekét egy zákányi férfi

2024.10.15. 20:22
Zákányban október 14-én holtan találtak egy kétéves gyermeket, akivel a rendőrség gyanúja szerint édesapja végezhetett. A tragédiáról kedden újabb részletek láttak napvilágot, a 37 éves férfi ellen emberölés elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyermekgyilkosság gyanúsítottját jelenleg kórházban ápolják és őrzik.

Megölte kétéves gyermekét egy férfi múlt pénteken a Somogy vármegyei Zákányban, majd magával is végezni akart – számolt be róla a Sonline.hu Somogy vármegyei hírportál. Az esetre hétfőn derült fény, azóta azonban újabb megdöbbentő részletek kerültek nyilvánosságra a kegyetlen gyermekgyilkosságról.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a 37 éves férfi ellen emberölés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága. A rendőrség tájékoztatása szerint az apát az öngyilkossági kísérletet követően súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol információk szerint jelenleg is ápolják és őrzik, ugyanis a hírek szerint nincs kihallgatható állapotban.

A Sonline.hu kedden újabb részleteket osztott meg a tragédiáról, a somogyi hírportál közlése szerint

a férfi egy disznóölő taglópisztollyal lőtte le a gyermeket, majd a rokonok állítása szerint magával is végezni akart, és ugyanazzal a pisztollyal ejtett sebet magán, amivel a kisfiát meggyilkolta.

A meggyilkolt gyermek szülei a Zaol.hu Zala vármegyei hírportál értesülései alapján külön éltek, a zákányi férfi már zavart állapotban vitte el gyermekét édesanyjától, Csurgóról. A lap úgy tudja, hogy a Tibor nevű gyanúsított a gyilkosságot megelőző napokban több élő videót is megosztott közösségi oldalán, ahol lőszerek voltak nála. „A mai nap sorsdöntő lesz, mind az üzleti tevékenységemben, de főleg a családban. Minden kedves barátomtól, ügyfelemtől elnézést kérek. Feleségemtől, Anikótól, fiamtól, Kristóftól meg legfőképpen! Rendeződni fog ez a mai nap…” – idézte a zalai hírportál a férfi egyik utolsó bejegyzését.

Betakarta a holttestet, majd a másik fiával pizzázott a lakásban

A meggyilkolt kisfiú nagynénje – a somogyi hírportál beszámolója szerint – arról beszélt, hogy már pénteken szóltak a rendőrségnek, hogy menjenek ki Zákányba az apa házához. A rendőrök a hírek szerint a helyszínen körbenéztek, de a házba nem tudtak bemenni.

Az áldozat közeli rokonai szerint a gyanúsított a gyilkosság után betakarta a gyermek holttestét, átvitte magához másik fiát, és mintha semmi sem történt volna, megettek egy pizzát a lakásban.

A család szerint volt párjával is végezni akart a 37 éves, vélhetően zavart elmeállapotú férfi, ugyanis a hétvégén magához hívta, hogy beszéljenek hármasban, és esetleg rendezzék a kapcsolatukat. Az anya ezt követően értesítette a gyámügyet, hogy Kristóf még mindig nincsen otthon. A rendőrök ezután október 14-én, hétfőn behatoltak az ingatlanba, de addigra már megtörtént a tragédia. A meggyilkolt kisfiú nagynénje szerint az elkövető akkor próbálta meg magát fejbe lőni, amikor észlelte, hogy a hatóság emberei már bejutottak a házába.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenes hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon (H, K, CS, P 18:00–22:00, K 8:00–12:00, Sze 12:00–14:00). További információ az egyesület segélytevékenységeiről a nane.hu oldalon található.