Gyertyagyújtással emlékeznek Potápi Árpád Jánosra

2024.10.18. 17:38
Szombaton a Várkert Bazár épülete előtt gyertyás megemlékezést tartanak a csütörtökön tragikus hirtelenséggel meghalt államtitkár, Potápi Árpád János tiszteletére. A gyertyagyújtás előtt imára várják a gyászolókat a Budapest-Tabáni Alexandriai Szent Katalin Templomban.

2024.10.19-én 19:00 órától csendes gyertyagyújtással emlékezünk Potápi Árpád Jánosra a Várkert Bazár épülete előtt – derül ki a csütörtökön tragikus hirtelenséggel meghalt államtitkár Facebook-oldalán pénteken megjelent bejegyzésből.

A megemlékezőket arra kérjük, egy mécsest hozzanak magukkal. A gyertyagyújtást megelőzően lehetőség van részt venni a 17:30-kor kezdődő rózsafüzér imádságon, majd 18:00 órától csendes szentmisén a Budapest-Tabáni Alexandriai Szent Katalin Templomban

– olvasható a posztban, amelyben azt is megemlítik, hogy a temetés részleteiről a későbbiekben várható tájékoztatás.

Tragikus hirtelenséggel halt meg

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke adta hírül, hogy 57 éves korában tragikus hirtelenséggel meghalt Potápi Árpád János, országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár halálának körülményei hivatalosan egyelőre nem ismertek,

ugyanakkor az Index úgy értesült: szívinfarktus volt a halál oka.

Halálhírének bejelentése előtt Potápi Árpád János néhány órával még a gyermekegészségügyben dolgozók szakmai hálózatának erősítéséről posztolt, és szerdán még egy budapesti rendezvényen is részt vett.