Nyugaton borús idő, keleten zavartalan napsütés várható

2024.10.18. 06:06
A Dunától keletre sok-sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon viszont napközben még többfelé megnövekszik a felhőzet, de csak helyenként nyugaton, délnyugaton alakulhat ki gyenge eső, zápor.

A hét utolsó munkanapján a Dunántúlon – ezen belül is különösen a Nyugat-Dunántúlon – továbbra is több lesz a felhő. Néhol szitálás, kisebb eső előfordulhat. Ezzel szemben a Dunától keletre szinte zavartalan napsütés várható.

A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödik.

Délutánra általában 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő,

a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény a következő órákban nem várható. A HungaroMet nem adott ki sem figyelmeztető jelzést, sem pedig riasztást egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatás nem lesz, így az arra érzékenyek szervezetét nem érinti érzékenyen az időjárás alakulása.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!