Nem okoz csalódást a hét utolsó napján az időjárás

2024.10.20. 06:07
A pára- és ködfoltok feloszlását követően napsütéses és száraz időjárásnak örülhetünk a hét utolsó napján. Fronthatásra nem, de jelentős hőingadozásra kell készülnünk, valamint az utakon is érdemes figyelmesnek lenni.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlása után országszerte derült, napos, száraz idő várható. A keleties szél időnként megélénkül – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Fronthatásra nem, de jelentős hőingadozásra kell számítani a nap folyamán.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Nyugodt időre készülhetünk, fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a gyors délelőtti melegedés, és a nagy napi hőingadozás negatívan hathat a közérzetünkre.

Jellemző tünet lehet a fejfájás és a migrén, illetve a kopásos eredetű ízületi panaszok. Rosszabb esetben akár keringési problémák léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás és rosszullét is jelentkezhet.

A közlekedésben a pára- és ködfoltok miatt látótávolság-csökkenésre kell készülni, ködszitálás teheti csúszóssá az utakat. A délutáni napos időben ajánlott napszemüveg használata a vezetéshez.

Ha időjárás, akkor is Index, weben és mobilappon is!

Megújult az Index időjárás-aloldala, amely mostantól az Index-applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás funkciója, megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index-applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!