Üdvözölte a Nébih vizsgálatát a Magyar Energiaital Szövetség

2024.10.22. 12:16
A Magyar Energiaital Szövetség szerint a Nébih vizsgálata is bizonyítja az energiaitalok biztonságát. A MESZ örömmel látja, hogy az energiaitalok megfelelnek a szigorú előírásoknak, és továbbra is együttműködnek a hatóságokkal a termékek minőségének fenntartása és szakmai információk szolgáltatása érdekében.

A Magyar Energiaital Szövetség (MESZ) üdvözli a Nébih legfrissebb átfogó vizsgálatának eredményeit, amelyek igazolták, hogy az energiaitalokkal kapcsolatban biztonsági probléma nem merült fel – olvasható a szövetség közleményében.

Az elmúlt időszakban számos félrevezető információ jelent meg a médiában. Sok önjelölt »szakértő« riogatott, terjesztett valótlan állításokat az energiaitalokról. Ezért is különösen fontos, hogy a Nébih objektív, szakmai vizsgálata most megnyugtatta a fogyasztókat és a közvéleményt

– írják, hozzátéve, hogy a MESZ örömmel látja, hogy az energiaitalok megfelelnek a szigorú hazai és nemzetközi előírásoknak, és továbbra is együttműködnek a hatóságokkal a termékek minőségének fenntartása és szakmai információk szolgáltatása érdekében.

A Nébih megerősítette, hogy egy egészséges felnőtt naponta akár 400 milligramm koffeint is fogyaszthat biztonságosan, amely körülbelül 5 doboz 250 milliliteres energiaital koffeintartalmának felel meg – fogalmaz a szövetség, azonban hangsúlyozza, hogy az energiaitalok felnőtteknek készülnek, gyermekeknek pedig semmi nem ajánlott, ami koffeint tartalmaz, sem kávé, sem energiaital és kóla sem.

A Nébih szakemberei nemcsak a termékek összetevőit és koffeintartalmát ellenőrizték, hanem a termékjelöléseket is, különös tekintettel azokra az apró betűs részekre is, amelyeket a fogyasztók gyakran észre sem vesznek. A feltárt jelölési hibák kijavítására azonnal kötelezték a gyártókat, és szükség esetén büntetéseket is kiszabtak.