Félteljesítményre kapcsolt a paksi atomerőmű egyik blokkja

2024.10.22. 19:49
A Paksi atomerőmű reaktorblokkja kedd kora délutántól 50 százalék teljesítményen üzemel, miután az 1. blokk egyik turbináján védelmi működés történt. A kieső teljesítményt gázerőművek pótolják.

Teljesítményének felén megy az egyik blokk a Paksi Atomerőműben – szúrta ki a HVG az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatását.

Mint írták: „a Paksi Atomerőműben 2024. október 22-én 13:19-kor az 1.blokk egyik turbináján védelmi működés történt, emiatt a reaktorblokk 50 százalékos teljesítményen üzemel”.

A Közzétételi honlapon olvasható információk szerint 41 megawatt termelés esett ki a “PA_gép1 berendezés meghibásodása” miatt. A termeléskiesést csütörtökön 23 óráig jelzik, ennek értelmében addig megy az 1. blokk csökkentett teljesítménnyel.

A Mavir honlapján elérhető adatok azt mutatják, hogy az említett időpontban két etapban csökkent az atomerőművi termelés. A kieső teljesítményt gázerőművek pótolják.

Kicsivel több, mint egy hete a 2. blokknál volt egy pár órás, 50 százalékos teljesítménykiesés, akkor az egyik műszaki berendezés hibásodott meg.